Pro-Plan Haberler

Bir çimento fabrikasında en kritik kabul edilecek tek bir makina varsa, bu da çimento döner fırınıdır. Standart boyutlu tipik bir fırın beklenmedik bir şekilde durursa bunun maliyeti, bakım ve yedek parçalar gibi ek maliyetler hariç, üretim kaybı olarak günde 100.000 EURO mertebesinde olabilir.

Yıkıcı arızalardan kaçınmak için fırınların geleneksel olarak sık aralıklarla kontrol edilmek üzere bakıma alındığı planlı duruşlar bile maliyetlidir. Planlı ve plansız duruşlar yalnızca üretim kaybına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda ısıtma ve soğutma süreci de uzun ve termal olarak streslidir. Bu da daha yüksek emisyonlara, verimsiz enerji israfına ve daha az sürdürülebilir çalışma ile daha yüksek bakım sorunları riskine neden olur.

Verimlilik ve kârlı üretim için, döner fırının bakım duruşları arasında en az bir yıl boyunca sürekli olarak çalışması gerekir. Bu sunum kapsamında çimento döner fırınının potansiyel arıza modlarından bahsedilmekte, bunlara yönelik izleme tekniklerine değinilmektedir. Brüel & Kjær Vibro firmasının izleme çözümü örneklerle anlatılmakta ve diyagnostik sonuçları incelenmektedir.